04
A nyár egyik legmeghatározóbb élménye minden évben az egymás után érő gyümölcsök folyamatos szemezgetése: legyen az épp kertünkből vagy a piacról. Nagy meleg esetén általában az édeskés-savanykás ízek örvendnek népszerűségnek itthon, ezek közül is az egyik nagy és időtlen kedvenc a cseresznye, amit az idei szezonban több izgalmas, soha eddig nem kóstolt Costa kávékülönlegességben próbálhatunk ki.
Az idei nyár szeszélyességére való tekintettel az üdítően gyümölcsös, roppanós cseresznye édességével és a kávé kesernyés, aromás testével játszó italok esetében egy rendhagyó hideg-meleg választási lehetőséggel is élhet az új Cherry Macchiato esetében minden kávéház fanatikus. Ahogy ennek kapcsán Nagy Bernadett termékmenedzser fogalmazott a blognak – „Szerettünk volna a vendégeink kedvében járni. Az idei szezonban nagyon nehéz az aktuális kínálatokat az egymástól 180 fokban különböző heti időjárásokhoz igazítani. Egyik pillanatban talán épp sok a jeges termék a menüben, a következő héten pedig már talán kevés. Épp ezért az új cseresznyés különlegességeknél arra gondoltunk, hogy a legegyszerűbb, ha egyből folyamatos választási lehetőséget biztosítunk ebben a tekintetben minden vendégünknek.”.
A macchiato egyébként egy espresso-ra épülő ital, ahol ezt a rövid, határozott karakterű alapot cseresznyeszirupra öntött, habosított tejjel, tetején selymes tejhabkoronával tesznek lágyabbá. A meleg Cherry macchiato esetében a kerámia csészében ezt zárja le a vörös sziruppal rajzolt minta, míg a jeges változatban ez a Costa jeges kávéinak rétegzett mintázatát kihangsúlyozó poharak aljára kerül.Azoknak sem kell lemondaniuk a cseresznye zamatával való gasztro kísérletezésekről, akik a jegeskávék helyett a krémesebb coolereket favorizálják, ezek is elérhetőek lesznek a szezon új ízével is. Itt az ital karakterét a krémes tejszínhab és szósz toppinggal tehetjük teljessé.