Márványos karamell szelet
3

Amennyiben nem tartozunk a szerencsések közé, akik épp nyári szabadságolásukat töltik – remélhetőleg egy kellemesen napfényes helyen –, de szeretnénk a heti stresszadagot valahogy mégis a hátunk mögött tudni, mindig univerzális megoldást jelenthet a konyha. Kreatív énünk szabadjára engedéséhez most egy krémes, tejszínes karamellás szelet receptjét ajánlunk mindenki figyelmébe, melyben a kávés tészta aromája jól lekerekíti a töltelék tömörségét.

suti_marvany_filt.jpg

Hozzávalók:

– A tésztához –

15 dkg liszt

20 dkg cukor

4 tojás

fél csomag sütőpor

0,6 deciliter tej

1 deciliter étolaj

dupla espresso (60 ml)

– A krémhez –

5 deciliter tej

2 csomag karamell ízű pudingpor

15 dkg porcukor

20 dkg margarin

4 deciliter tejszín

Elkészítés:

A hozzávalókat (liszt, cukor, tojás, sütőpor, tej, étolaj, kávé) egy tálban összedolgozzuk, egy közepes méretű tepsibe öntve egyenletesen elosztjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A pudingporunkból két teáskanálnyit félreteszünk. A többi port tejben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal. A krémet a tészta tetejére kenjük. A tejszínt felverjük, majd az eddig elkészült rétegek tetejére halmozzuk, egyenletesen eldolgozzuk.

A megmaradt 2 teáskanál pudingport 2 teáskanál étolajjal, 3 teáskanál cukorral és 1,5 deciliter vízzel felfőzzük. Ha már langyos, a habra csurgatjuk, majd egy villával könnyed mozdulatokkal meghúzzuk, amíg a márványos mintánk ki nem alakul.

Mindenkinek jó étvágyat!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsanna Balán 2013.07.07. 08:27:32

szeretek sütni és főzni : párom , családom , munka társaim nagyra értékelik tudásomat ! (nem dicsekedés )ezt is szeretném ki próbálni :) (Y) köszi

Bollanehorváth Erzsébet 2013.07.07. 16:42:21

Mindenem a sütés főzés férjem nagy örömére,ezt a sütit is már többször elkészítettem!

costahungary 2013.07.09. 16:10:44

@Zsuzsanna Balán: @Bollanehorváth Erzsébet: Örülünk, ha tetszett a recept, a visszajelzésnek pedig különösen. Reméljük otthon is örömöt tudunk/tudtunk vele okozni, sok sikert a további konyhai kísérletezéshez, sütéshez, főzéshez!

Soc-dobozkák

Costa logo

welove-coffee.png

FB

Costa hun logo

welove-coffee.png

süti beállítások módosítása