06
Amennyiben nem tartozunk a szerencsések közé, akik épp nyári szabadságolásukat töltik – remélhetőleg egy kellemesen napfényes helyen –, de szeretnénk a heti stresszadagot valahogy mégis a hátunk mögött tudni, mindig univerzális megoldást jelenthet a konyha. Kreatív énünk szabadjára engedéséhez most egy krémes, tejszínes karamellás szelet receptjét ajánlunk mindenki figyelmébe, melyben a kávés tészta aromája jól lekerekíti a töltelék tömörségét.
Hozzávalók:
– A tésztához –
15 dkg liszt
20 dkg cukor
4 tojás
fél csomag sütőpor
0,6 deciliter tej
1 deciliter étolaj
dupla espresso (60 ml)
– A krémhez –
5 deciliter tej
2 csomag karamell ízű pudingpor
15 dkg porcukor
20 dkg margarin
4 deciliter tejszín
Elkészítés:
A hozzávalókat (liszt, cukor, tojás, sütőpor, tej, étolaj, kávé) egy tálban összedolgozzuk, egy közepes méretű tepsibe öntve egyenletesen elosztjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A pudingporunkból két teáskanálnyit félreteszünk. A többi port tejben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal. A krémet a tészta tetejére kenjük. A tejszínt felverjük, majd az eddig elkészült rétegek tetejére halmozzuk, egyenletesen eldolgozzuk.
A megmaradt 2 teáskanál pudingport 2 teáskanál étolajjal, 3 teáskanál cukorral és 1,5 deciliter vízzel felfőzzük. Ha már langyos, a habra csurgatjuk, majd egy villával könnyed mozdulatokkal meghúzzuk, amíg a márványos mintánk ki nem alakul.
Mindenkinek jó étvágyat!
Zsuzsanna Balán 2013.07.07. 08:27:32
Bollanehorváth Erzsébet 2013.07.07. 16:42:21
costahungary 2013.07.09. 16:10:44