0

Mivel lassanként némileg elviselhetőbbé válik az időjárás, ezért úgy döntöttünk, hogy egy új recepttel egyik kedvenc időtöltésünket is újra elővesszük és sütünk valamit a hétvége folyamán. A mostani kávékrémes recept nem különösebben bonyolult, viszonylag gyorsan elkészíthető, így talán nem is okoz megterhelést a nyári konyha klímájában. Mindenkinek jó étvágyat!

suti_filt ok.jpg

Hozzávalók a tésztához:

2 egész tojás

2 evőkanál méz

10dkg porcukor

5dkg margarin

1 kávéskanál szódapor

Fél liter tej

Elkészítés:

A hozzávalókat szükség szerint (amennyit a tészta alapanyagai felvesznek) tejjel összegyúrjuk, közepes méretű tepsi hátán három lapot sütünk belőle.

A krém elkészítése:

 ½ liter tejet, 4 evőkanál liszttel,1 evőkanál cukorral, 1 tojás sárgájával sűrűre főzünk, majd hagyjuk lehűlni. 18dkg margarint, 18dkg porcukorral jól kikeverünk, és a kihűlt krémmel összekeverjük.

A krémet kétfelé osztjuk, az egyik felébe 1 csomag vaníliás cukrot teszünk, a másikba keverünk két lehűtött espressot (ízlés szerint variálható az adag).

Az első lapra a kávés krém, a következőre a vaníliás, a tetejére csoki máz kerül.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Soc-dobozkák

Costa logo

welove-coffee.png

FB

Costa hun logo

welove-coffee.png

süti beállítások módosítása