0

Minden idők egyik legelvetemültebb kávéfanatikus, lakókocsis, teljes családot érintő utazásáról számolt be felületén a baristamagazine.com. Az Egyesült Államok egyik meghatározó kávés központjában, Portlandben kávézót üzemeltető Don Niemyer és felesége Clarissa úgy döntött, hogy nem csak boltjukat és életüket helyezik át a majd 2000 kilométerre található coloradoi Fort Collinsba, de mindezt az USA egyik legmaratonibb kávézó túrája keretében hajtják végre. Két kislányuk társaságában, egy Volkswagen Rialtában élve vállalkoztak a maratoni zötykölődésre, melynek szinte egyetlen fix eleme: meglátogatni a hosszú útvonal összes jelentősebb kávézóját és pörkölőjét.

Screenshot_6.jpg

Don és Carissa Nieymer nem számítanak kezdőnek a kávés szakmában, Oregonban az utóbbi öt évben három kávézót is üzemeltettek, terveik szerint Fort Collinsban is visszatérnek az üzletbe. Az addig előttük lévő út során a teendő: minél több meghatározó hely kínálatát, kávéit és vendégváró fogásait megismerni, megkóstolni és nem mellékesen megörökíteni. Don a baristamagazine felületén is helyet kapott, de elindított egy blogot is (http://rialtacoffeetour.wordpress.com/) ahol szintén nyomon követhető a megannyi városon és csészén átívelő kaland.

Screenshot_5_1.jpgA szemfüles kötekedést elkerülendő, igen a blogon már majdnem egy éves távlatban vannak bejegyzések, a nagyszabású túrát ugyanis egy éves tesztjellegű lakókocsiban lakás előzte meg a családdal. Ennek tapasztalatairól ugyanúgy olvashatunk a felületen. Egyébként mielőtt valaki aggódni kezdene Niemeyerékért, a mintegy hat méter hosszú, összkomfortos, négy személyre kitalált lakókocsiban Don bevallása szerint kényelmesen elférnek, eddig még nem volt ok panaszra. A kényelemnek azért annyi ára van, hogy a fénysebességhez közelítő utazótempóra semmi esélyük nincs – a Volkswagen országúton maximum 40 km/órás sebességgel repeszt Donékkal.

Ízelítőnek következzen egy részlet a túra feljegyzéseiből:

„Hadd osszam meg veletek az első trendet, amit megjegyeztünk: vendégszeretet.

Valljuk be: Egy darabig úgy tűnt, hogy a szakmát növekvő számban árasztják el a taknyos, ’túl jó vagyok neked’ hozzáállással okoskodó baristák. De az idők változnak barátaink! Az arrogancia kifutóban, a vendégszeretet elterjedőben van! Kivétel nélkül mindegyik bolt, amit meglátogattunk sugározta magából a belátást, hogy ebben a szakmában fontos az emberi tényező. Persze, lélegzetelállító kávét készítünk és folyamatosan toljuk kifelé annak a mágiának a határait, amit ez a varázslatos kis bab létrehozhat. De ez csak a vendégszeretet előszobáján keresztül működik, ez nyitja meg az utat a fantasztikus élmény felé a vásárlóknak, ez az, amin szerencsére újra és újra áthaladhattunk utazásunk során.

RCTPHOTO4.jpegVegyük például a Handsome Coffee Roasters-t LosAngelesben. Ha bárkinek joga lenne kijátszani az arrogáns kártyát, akkor ezek a srácok azok. Nem csak azért, mert három kávéipari nagyágyúval dicsekedhetnek, hanem mert egyikük ráadásul az egyetlen amerikai, akinek valaha sikerült Barista Világbajnoki címet szereznie, és rajta kívül csak egyetlen személynek sikerült dupláznia az USA Barista Bajnokságának dobogóján. De ezeknek a srácoknak nem csak versenytrófeái vannak, hanem tényleg, igazán, nagyon-nagyon kedvesek is. Miután kézhez kaptunk egy tökéletes capuccinot, a feleségem, Carissa odacsapta a csészét és kilöttyintett valamennyit belőle a kistányérra. A barista azonnal visszavette az egészet és ragaszkodott hozzá, hogy még egy italt készíthessen helyette. Egész egyszerűen azt akarta, hogy a lehető legjobb élményben legyen részünk, mindegy, hogy a hiba a pult melyik oldalán következett be. ”

Don további kávés történeteiért nézzetek rá a baristamgazine.com/blog-ra, vagy érdemes beleolvasni a fentebb belinkelt blogjába. Jó szemezgetést, kávés kalandra fel! 

A képek a baristamagazine.com-ról származnak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Soc-dobozkák

Costa logo

welove-coffee.png

FB

Costa hun logo

welove-coffee.png

süti beállítások módosítása