0

A nyár tombolása után a városra boruló szelíd őszi napfényben még kellemesen hűsítenek a jeges teák, kávék vagy coolerek, de sokunk már szívesen kísérletezik a meleg italok újra induló szezonjának aktuális érdekességeivel. A Costa kávézóiban egy spanyol eredetű különlegesség új arcával ismerkedhetnek meg a kávé rajongók, megérkezett ugyanis a Caramel Corto, ahol édes kontrasztban teljesedhetnek ki a pörkölt kávészemek valódi aromái.

1234948_613746752009550_1771505662_n.jpg

A lágy karakterű italban a friss tej íze kellemesen lekerekíti a Costa kávéinak lelkét jelentő Mocha Italia savait, innét is ered egyébként a Corto eredeti spanyol elnevezése a Cortado is, ami vágás igének (cortar) múlt idejű melléknévi igeneve, „vágott”. A Corto aromássága abban rejlik, hogy ennek a kávéitalnak nem az espresso, hanem az intenzívebb és tömörebb textúrájú ristretto adja az alapját. Ezt ugyanannyi őrölt kávéból készítik el a baristák, mint az espresso-t, azonban kevesebb vízzel kivonatolják azt, ez hozza ki intenzívebben a pörköléssel a kávészemekbe záródott aromákat.

1234834_616117928439099_1303074871_n.jpgA Mocha Italia esetében ezek csokis, karamellás jegyek, melyeket még élettelibbé tehetünk a hozzáadott karamellával. Így alakul ki az az ellenállhatatlan, kerek ízélmény, ami minden igazán finom kávék iránt lelkesedő ideális őszi kalandjává teheti a Caramel Cortót: „A Corto családon belül a Caramel változat azok számára lehet tökéletes választás, akik az édesebb, ámde gazdag ízeket részesítik előnyben. A rövid ristretto, ami az alapját képezi az italnak, már magában hordozza azt a karamellás vonalat, amelyet még jobban kiemelünk ebben az italban. Ezen felül egy ilyen ital elkészítése megmutatja baristáink tudását, hiszen a szívvel való díszítéshez rengeteg tapasztalat és kitartás kell.” – mesélte Unyi Bálint barista maestro, a Costa training managere az idei ősz új italáról.

Az italt általában 1:2 arányban készítik el (egy adag kávéhoz két adag gőzölt tejet adnak) és elterjedése miatt külföldi útjaik során sem kell nélkülözni. Katalóniában „Tallat”-ként, Portugáliában „Pingo” vagy „Garoto” néven ismerik, az USA számos területen, mint „Gibraltár” jegyzik, Franciaországban pedig „Noisette”néven tudjuk megrendelni.

Természetesen a Costa eddig ismert Cortóit kedvelőknek sem kell aggódniuk, új karamellás változat mellett ugyanúgy megtalálhatják a kínálatban a natúr tejes változatot,a tejmentes italokat kedvelőket megszólító Black Corto-t, és a forrócsokoládéval készülő Mocha Corto-t, ami az édesszájúaknak lehet igazán tökéletes választás. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Soc-dobozkák

Costa logo

welove-coffee.png

FB

Costa hun logo

welove-coffee.png

süti beállítások módosítása