0

Aki nem csak az aromás espresso és a frissítő italok miatt jár Costába, hanem a nap kezdéséhez, vagy épp az újraindításához elengedhetetlenül fontos mindennapi szendvicsét is arrafelé vásárolja, érdemes lesz a következő túrára egy kis extra időt beterveznie. A lánc kínálata ugyanis teljesen megújult, a tejtermékek mintáját követve hazai beszállítótól származó, friss, adalékanyagoktól és tartósítószerektől mentes ropogós pékárukban kóstolhatjuk meg az ellenállhatatlan új és újjáértelmezett régi ízeket.

1392517_10151893467137020_943640079_n.jpg

Legyünk a korszerű és egészséges táplálkozás hívei, vagy épp az ízek szentségének elve miatt megalkuvást nem ismerő gurmanok, a Costa új kemencés sült sonkás, mozzarellás, feta sajtos, körözöttes, caprese, pulykamell sonkás, vagy tonhalas szendvicsei között tallózva egyaránt megtalálhatjuk a nekünk tetsző variációt.

A lánc ugyanis az őszi szezontól kezdődően egyedi összetételű és ízű pékárukkal újította meg a szendvicskínálatot: apró mediterrán pagnotellák (kövön sütve készülnek), ropogós ciabatták és gyökérkenyerek képezik a szendvicsek alapját, illetve egy kimondottan hölgyek részére ajánlott érdekesség a mamma mia (ennek ásványi anyag és vitamin tartalmáról még mesélünk). A termékeket ráadásul hosszú érlelési idővel (kivéve a mamma miát), hagyományos technológiával, nem előkészített porok, hanem valódi olíva olaj, szűrt víz és minőségi alapanyagok felhasználásával készítik.

1374468_10151893467142020_1401103559_n.jpgIzgalmas, és az eddigieknél is változatosabb újdonságokra számíthatunk ízek tekintetében is. Az új, de szintén minőségi alapanyagokból összeállított töltelékkel a láncnál próbáltak ugyanis egy olyan széles kínálatot megalkotni, amelyből bárki találhat személyre szabott kedvencet.

„Az új szendvicsekkel megpróbáltuk megtalálni azokat az ízvilágokat, amelyeket mindannyian sajátunknak érezhetünk. Inkább a hölgyeknek szól például a könnyedebb pulykamell sonkás szendvicsünk, vagy a mozzarella sajtos paradicsommal, kövön sült mediterrán bagettben. Ez utóbbi azoknak is tökéletes lehet, akik a vega szendvicseket keresik, de itt a kínálatot erősíti még a feta sajtos, szárított paradicsomos kövön sült bagettben.” – mesélte blogunknak az új kínálatról Nagy Bernadett, a Costa hazai termék managere–„Persze férfi vendégeinkre is gondoltunk, így a kínálatban marad a BLT, a baconos, salátás paradicsomos szendvicsünk, de izgalmas lehet az új kemencés sonkás változat, vagy, ha valaki szereti az enyhén csípős ízt, akkor szintén ropogós gyökérkenyérben a csípős szalámis is. Megújul a tonhalas szendvicsünk is, egy tonhal krémmel készítjük a továbbiakban, amit magunk keverünk ki házi vaj és friss petrezselyem felhasználásával, egy cseppnyi citrommal megbolondítva. Ráadásként pedig bekerült a kínálatba egy körözöttes különlegesség is, melyhez házi túrót és tejfölt használunk az etyeki Ödön majorból, mindezt a hölgyeknek szóló mamma miára kenve.”.

Egy darab mamma mia elfogyasztása egyébként több mint 15%-al hozzájárul az ajánlott napi D vitamin és Folsav bevitelhez és több mint 20%-al a kalcium, magnézium és vas napi dózisához, mely hölgyek esetében kiemelten fontos szükségletek lehetnek.

Bernitől azt is megtudtuk, hogy a házi tejtermékek és az egészséges harapnivalók kedvelői az alapok tekintetében is nyugodtak lehetnek, a szendvicseket nem margarinnal, hanem szintén a majorból származó vajjal kenik meg. A töltelékek karakterét teljessé tevő zöldségek szintén frissen, az összeállítás előtt közvetlenül kerülnek az üzembe. Eredményként így olyan szendvicseket kapunk, amelyeket melegítés nélkül is tökéletesen érvényesülő ízekkel fogyaszthatunk, akár munkahelyünk felé sietve is. Persze, ha van egy kis időnk beülni érdemes minimális előmelegítést kérni a baristáktól, hiszen a pékáruk ekkor adják ki legjobb, ropogós friss ízeiket. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Soc-dobozkák

Costa logo

welove-coffee.png

FB

Costa hun logo

welove-coffee.png

süti beállítások módosítása