0

Aki szeretne az épp komorrá váló ősz hideg, esős rohamai fölött egy meleg sarokba kucorodva különleges, forró italával felülkerekedni, érdemes magát elküzdenie a legközelebbi Costáig. A kávézókban ugyanis most a sóskaramellás latte édesen békés, mégis pikáns ízével, valamint a Toffee Nut Caramel Cappuccino, krémes, mogyorós vajkaramellás aromáival vehetjük fel a küzdelmet a szürkeséggel.

latte_sos.jpg

Mielőtt bárki rosszra gondolna a Salted Caramel Latte kapcsán, szó sincs róla, hogy ez a különleges karakterű ital sózott karamellával készülne. A sokak kedvencét jelentő Costa latte ebben az esetben is egy Monin ízesítés hatására nyeri el az alap kávé ízével harmonizáló karakterét (a Monin, egy 1912-ben alapított Francia szirupgyártó cég, mely a legjobb, természetes alapanyagok (gyümölcsök, virágok, fűszerek, diófélék) és cukor felhasználásával készíti termékeit).

1381796_626986744018884_665546745_n.jpgEbben az esetben a könnyed tejeskávé egy az angol Costának készített, a magyar piacon egyedülálló sziruppal, a Salted Caramel-el készül, ami Anglián kívül most vált elérhetővé Európában. A sós, karamellás ízesítés ötvözi a karamellizált cukor élvezetesen édes ízét a só nyomokban jelentkező, könnyed sima felhangjaival, melytől az ízek feltárulnak. Ez pontosan ugyanaz a jelenség, mint amikor az igazi édességek, sütemények készítésekor, egy csipetnyi sót adunk az alkotóelemekhez, amely segít előtérbe hozni az összeállítás további, markáns ízjegyeit

Nem sós ízt fogjuk érezni tehát, hanem a karamellnek egy nagyon kellemes lágy ízét, amely megőrzött egy kis pörkölt felhangot a karamellizálásból, ami vegyülve a Costa Mocha Itália keverékének csokoládés-mogyorós jegyeivel, egy tényleg újszerű lecsengést ad az egész italnak. Lezárásként pedig pörkölt földimogyoró darabkák teszik teljessé a koncepciót tejeskávénk tetején.

Természetesen, ahogy más latte változatok, a Salted Caramel Latte sem azokat szeretné megszólítani, akik a kávé valódi ízét keresik önmagában, inkább azoknak szól, akik a kávé élénkítő hatását szeretnék átélni egy édes és könnyű mikrokozmoszban.

A másik újdonság, amit a nyirkos időben bárki bátran kipróbálhat, ha átfagyva valami forró és édes különlegességért ugrana be a Costába, a Toffee Nut Caramel Capuccino.

1375065_626107297440162_1541729990_n.jpgAz izgalmas karamellás - mogyorós vajkaramellás változat esetében a jól ismert Costa capuccinot (ami most is egy harmad kávé, egyharmad tej,egyharmad tejhab arányokkal épül fel) – egy szintén Monin – Toffee Nut ízesítéssel tesznek komplexebbé, amitől az italnak lesz egy kis mogyorós, csonthéjasok olajos, sajátos ízeit megragadó karaktere, ami ebben az esetben is a legjobbat hozza ki a kávé csokoládés-mogyorós vonásaiból. Ezt követően a tejhabot egy karamell szósszal díszítik ki, így végül egy édesebb, homogén jegy teszi kerekké az italt.

A szezonális újdonság mélyén tehát egy négyes ízvilág munkálkodik: a Mocha Italia jegyei, a gőzölt, valódi frisstej kellemes, édeskés íze, végül pedig a ToffeeNut szirup és a karamell a szósz nagyon kellemes kombinációja. Az ital egyébként elég édes karakterű, így amennyiben nem egyedül az édes ízt szeretnénk italunkból kiérezni, érdemes egy kortynyi próbát tennünk vele további hozzáadott cukor nélkül is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Soc-dobozkák

Costa logo

welove-coffee.png

FB

Costa hun logo

welove-coffee.png

süti beállítások módosítása