0

Az őszi végi, tél eleji időszakra gondolva sokszor csak a nagy lehűlések és esők időszaka jut eszünkbe. Pedig ugyanúgy idetartoznak a vidám színekben aláhulló falevelek, a bennünk élő gyermeket lelkesítő, kezdődő ünnepvárás, valamint egy finom és aromás jó barát igazi szezonja, melynek meleg csészéi és illatai mellett bekuckózva válnak igazán élővé a baráti beszélgetések, vagy délutánok: a teáé.

A blog mostani anyagában egy a kézműves teakészítés évszázados hagyományait mai napig őrző teakészítő család, a Dilmah figyelemreméltó zöld teafajtáira, valamintigazán különleges teacsaládjuk az Exceptional ízeire szeretnénk felhívni a figyelmeteket, amit a Costa kávézóiba járva hiba volna kihagynia egyetlen teakedvelőnek is.

1385267_468538543259538_1436894841_n.jpg

A Dilmah karakteres, zamatosteáival a Costa-fanatikusok nyár óta már biztosan több alkalommal találkoztak, ekkor mutatkoztak be ugyanis a lánc kínálatában az új, friss készítésű jeges teák, melyhez a Ceylon szigetén (mai Srí Lanka) tevékenykedő családi márka ízei közül választhattuk ki a hangulatunknak leginkább megfelelőt. A Merrill J. Fernando által alapított családi teavállalkozás volt az első teatermelő tulajdonos által birtokolt teamárka a világon. Teáit azok eredeti termőhelyén kézzel szüretelik, dolgozzák fel és csomagolják be frissen, a teakészítés hagyományait követve. A hagyományos szakértelem, valamint a szigorú előírások – melyeknek megfelelően hetente 5000 mintát kóstolnak végig a teakóstolók – teszi egyedülállóvá a márka fajtáinak aromáját.

1239962_459604440819615_1802739036_n.jpgA tél eleji időszakra való tekintettel a széles fajtakínálatból elsőnek a zöldteák családját szeretnénk ateázók figyelmébe ajánlani. A zöldteákat a kellemes, lágy aromákon túl ugyanisdrasztikus feldolgozási eljárások hiánya is jellemzi, így tökéletesen megőrzik az egészségre kedvező hatású antioxidánsok teljes palettáját. A Costa kávézóiban elérhető natúr zöld tea légies és lágy, enyhén füstös ízzel rendelkezik, a csipetnyi fűszerességet végül lágy befejezés teszi kerekké. A jázminos változat a karakteres és frissítő főzetek kedvelőinek lehet jó választás, ez a fajta valódi jázminvirággal készül, melynek illatát és aromáját egy több ezeréves, hagyományos eljárással nyerik ki. Vagy kipróbálhatjuk a marokkói mentás zöld változatot is, ez az élénkítő és illatos teafajta a hozzáadott borsmenta levelektől nyeri el egyedülálló karakterét. Kérjük bármelyik változatot önmagában vagy mézzel, biztosan különleges élményben lesz részünk.

A másik teacsalád, amit az ital szerelmeseinek szeretnénk kiemelni a Dilmah Exceptional fajtái és főzetei, melyek nem rég mutatkoztak be a Costa kávézóiban. A különleges minőségű Exceptional teák tisztán Ceylon-ból származó teával készülnek, köztük néhány enyhén ízesített, különleges ízvilágú teával. Készítésük során a teakészítés évszázados hagyományait követik, de stílusukban és karakterükben igazodnak a mai kor igényeihez.

Az Exceptional fajtái, ízei között minden napszakra, eseményre találunk egy alkalomhoz illő teát. Az egyszerű és elegáns aromák kedvelőinek szól például az Elegant Earl Grey (ezt a teafajtát a Costa kávézókban csak megvásárolni lehet, teát a baristák nem készítenek belőle). Egy karakteres és világos, tiszta ceyloni származásútea, amelyet 1.670 méter tengerszintfeletti magasságban termesztenek, majd bergamot aromával enyhén ízesítenek. Az eredmény egy kiegyensúlyozott, közepesen erős tea, az Earl Grey teára jellemző enyhe citrusos ízvilággal.

1463294_477429395703786_1934830229_n.jpgA gyümölcsös ízek kedvelőinek szól a Berry Sensation. A tiszta ceyloni származásúteát az eper, málna és fekete áfonya harmonikusan megkomponált gyümölcsös ízvilága hatja át. A bogyós gyümölcsök társítása tökéletesen kiegyensúlyozott, könnyed, aromás teát teremt, melynek fogyasztása hidegen és melegen is igazi élvezetet jelent. De olyan érdekességeket is megtalálunk a kínálatban, mint az Italian Almond. Ezt a fajtát egy közepes magasságon termesztett(6-800m), malátás, ínyenc ceyloni tea, és az aromás olasz mandula enyhén kesernyés, édeskés ízének kellemes együttese határozza meg. Közepes testű tea csodálatos illattal, enyhén édes és nagyon kellemes kombinációban. De a polcokon megtalálhatjuk még a Peppermint and English Toffee komplex, érzékekre ható ízeit, a Ceylon SpiceChai fűszeres, energikus fajtáját, vagy a Lively Lime and OrangeFusioncitrusos ízeit is. A teakedvelőknek tehát bőven lesz mivel kísérletezniük az elkövetkezendőekben.

Akit a kóstoláson felül is érdekel a minőségi ceyloni teák világa, nem mellékesen szívesen nyerne egy csomaggal a különleges ízvilágú Exceptional teák választékából, most mindenképpen megéri ellátogatnia a Dilmah Facebook oldalára. A felületen elérhető egy a teamárka történetéről és érdekességeiből összeállított interaktív kvíz, amelynek ha sikerrel megoldjuk három eltérő nehézségű kérdéssorát, bekerülünk a nyereménysorsolások egyikébe. December 11-éig hetente ajándékoznak meg egy-egy játékost egy doboz különleges karakterű, Exceptional teafajtával, érdemes tehát egy próbát tenni tudásunkkal és szerencsénkkel. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Soc-dobozkák

Costa logo

welove-coffee.png

FB

Costa hun logo

welove-coffee.png

süti beállítások módosítása