Egy szelet karácsony
0

A karácsonyi ünnepek időszaka nem volna az igazi krémesen lágy, édes desszertek nélkül, amivel megajándékozhatjuk magunkat a hideg délutánokon. A Costa kínálatában számos szezonális érdekességet találunk, amelyek között biztosan sikerül megtalálnunk a hangulatunknak megfelelő, tökéletes édességet. Kis desszertológia Karácsony rajongóknak.

tortaweb.jpg


A Narancsos forró csoki mellé – mindazoknak, akik szeretik az italaik melegségét egy dús, karakteres édességgel komplex élménnyé varázsolni – baristáink nyugodt szívvel ajánlják a pultok kínálatából a Narancsos profiterol tortát. Ez egy narancsos krémmel töltött csokoládéspiskótás desszert, a tetején profiterol golyócskákkal (egy olasz desszert, amely alapvető karakterében a mi képviselőfánkunkra hasonlít, azonban kívül-belül töltve van), amit a tetejére szórt kandírozott narancshéj darabkák tesznek ellenállhatatlanná.

1474442_657273890990169_284730250_n.jpgA szezonális kínálatból a gyümölcsösebb desszertre vágyó édesszájúaknak mindenképpen érdemes kipróbálniuk a Karácsonyi tortácskát. Ez a sütemény egy omlós linzertésztában aszalt gyümölcsökkel készülő kellemes finomság, az angolszász vidék thanks giving és karácsonyi kedvelt süteménye. Régen darált húsból, tojásból, fűszerekből és szárított gyümölcsökből készült a kis linzerkosárka tölteléke. Mára a húst és tojást elhagyva az alapot jó minőségű friss alma, szárított gyümölcsök (vörös áfonya, mazsola, narancs) a tél jellegzetes fűszerei a fahéj, kardamom, szegfűszeg, vanília adják, amit egy mandulaszórás tesz teljessé. Ez a desszert egyben egy édes kibúvó is lehet, ha valaki a klasszikus, karácsonykor népszerű dúsabb torták helyett valami könnyedebb,édességre vágyna az itala mellé, amiben azért mégis jelen van az ünnepek autentikus hangulata.

Az idei szezon valódi újdonságát desszertek tekintetében a Cseresznyés-fahéjas torta jelenti. Az édes desszertben fehér csokis- és fahéjas krém váltogatja egymást fehér tortalapok között, egy sor cseresznyés dzsemrétegen. A kellemesen gyümölcsös, mégis krémes és fahéjtól leheletnyit fűszeres sütemény díszét a tetejére kerülő fehér apró pelyhecskéket formázó szórás adja meg.

muffin.jpgNem utolsósorban a karácsonyi időszakban mutatkozott be a pultokban egy a gyerekkorokat megidéző, Törökmézes kocka. A valódi belga csokiból készülő krémes édesség egy szelet instant utazás a karácsonyi vásárok zajos, illatos és színes fogatagába, amit felejthetetlenné tesz a ropogós törökméz íze. Mindenképpen érdemes kipróbálni. Azonban nem volnánk igazságosak, ha szó nélkül hagynánk az ünnepi muffin kínálatot, ugyanis az omlós és puha aprósütemények a karácsonyi alapanyagok legváltozatosabb kombinációival hódították meg a pultokat a szezon idejére.

Most mutatkozott be az almás-fahéjas változat, mely a mézeskalács ízjegyeit hordozza. Tésztájában a tél fűszereit – fahéj, szegfűszeg, vanília – élvezhetjük, míg a tölteléket egy valódi almadarabkákat tartalmazó dzsem adja. De válogathatunk olyan további izgalmas újdonságok közül is, mint a Málnás fehér csokis muffin, ami málna és fehér csoki darabokkal és málnadzsemmel készül, vagy épp kipróbálhatjuk a Sticky Toffee muffint, amit vajkaramellás tésztája, karamellszószos tölteléke és toffee szórása tesz igazán egyedülállóvá.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Soc-dobozkák

Costa logo

welove-coffee.png

FB

Costa hun logo

welove-coffee.png

süti beállítások módosítása