0

Az Ünnepi idő mindig magával hozza a késztetést, hogy egy kellemes, világos helyen egy finom kávé, vagy egy szelet sütemény felett lepjük meg barátainkat egy jó beszélgetés apropóján a mindennapok legkülönlegesebb ajándékával, pár pillanat felszabadult nevetéssel és valódi figyelemmel. Akik szívesen osztanák meg egymással az ünnep ilyen apró pillanatait, bátran vegyék az útjukat a legközelebbi Costa felé, hiszen színes poharakba öltöztetve, a mézeskalács édes illatával beköltözött a karácsonyi várakozás a kávézókba. Az ünnepi italok ízeit Unyi Bálint barista maestróval, a Costa magyarországi Training managerével jártuk körül.

FESTIVE_KV_Aframe_Drinks_A1.jpg

Talán mondani sem kell, de a forró csokik a téli időszakban élik virágkorukat. A Costa ünnepi kínálatában idén egy igazi közönség kedvencet kóstolhatunk meg ismét, a Fekete erdő forró csokit, aminek a karakterét egy az étcsokoládé és az édes, illatos szeder ízeit magába záró szirup határozza meg.

1482874_658006904250201_824287704_n.jpgA Fekete erdő kapcsán sokan egyből az édességre asszociálnak, azonban annak eredete egy német keserűlikőr fajtához kapcsolódik, ami a réteges és krémes sütemény egyik legfontosabb alkotóeleme volt tradicionálisan, a Costa itala azonban más alkotóelem hozzáadásával nyeri el karakterét. „A Costa évek óta közönség kedvenc forró csokijában nem a klasszikus likőr meggyes karaktere sejlik fel, hanem a hasonlóan fanyar, pikáns szeder édes karaktere egy szirupba rejtve, ami tejszínhabbal, szósszal és csoki forgáccsal egy komplex gyümölcsösséget ad az italnak.” – meséli Bálint, akit az ünnepi ízekről faggatott a Blog – „De ezen kívül persze megtalálható a kínálatban a most szintén kiemelt Fehér forró csokink, ami szintén egy pompás desszert ital tejszínhabbal és fehér csoki szórással a tetején, illetve a kókuszos valamint a narancsos forró csokoládék is, melyek szintén magukba zárják az ünnepi konyha tradicionális világát.”.

A Costa kínálatának talán a legkreatívabb újdonsága ( a hihetetlenül aranyos elviteles poharaktól eltekintve, amiket télapós, zöld koboldos, mézeskalács figurás és hóemberes változatokban vihettek magatokkal) ebben az évben az a Mézeskalács ízű latte, ami ízével és megjelenésével is egy pluszt ad az ünnepi hangulatot kereső kávéház rajongók mindennapjaihoz.

1424355_656863951031163_73968113_n.jpgBálint szerint, az ital a lazább, hosszabb, tejesebb és édesebb kávéitalok kedvelőit szólítja meg. Ideális választás lehet azok számára, akik a kávézók hangulatos világában egy finom, karakteres italt szeretnének megkóstolni egy hosszabb baráti beszélgetés mellé. Az alaphangulatát a Costa Mocha Italia kávékeverékén és a friss, valódi tejen felül egy mézeskalács szirup határozza meg, aminek édes, gyömbéres íze kellemesen elegyedik a többi alkotóelemmel.

A karácsonyi latte egységét a tetejére kerülő tejszínhab, egy csillagmintás ünnepi szórás, valamint egy kis mézeskalács figura teszi teljessé, amit most minden kávészerető ajándékba kap italához a pultokban.

A mézeskalácsos különlegességen túl, a karácsonyi pillanatok kedvelőinek semmiképpen sem szabad kihagyniuk a Csoki és narancsos Mocha Latte-t sem, ami tejszínhabbal és csoki forgáccsal a tetején, egy nagyon összetett, nagyon finom ital.

A Mocha alapvetően egy olyan kávés ital, amelyben a tejet kicseréljük forró csokira. Így egy olyan specialitást kapunk, ahol a kávé aromái keverednek a csokoládé édességével és a tej krémes, tejhabos lágyságával. Ezt teszi teljessé egy narancsszirup, ami jól hozzáadja az italhoz a lédús gyümölcsök ízeit és kellemes savasságát. Az italt valószínűleg tényleg azok találhatják ízlésüknek megfelelőnek, akik nem a kávé ízét, hanem annak hatásait keresik egy érdekesebb receptúrába elrejtve.

Akik pedig szívesen ülnének be barátaikkal egy kellemes beszélgetésre valamelyik kávézónkba, de valójában nem kávészeretők – Bálint szerint nyugodt szívvel próbálják ki a Dilmah kávézóinkban kapható különleges teacsaládját, az Exceptionalt, amit most a Costa vendégei is megkóstolhatnak az Ünnepek ideje alatt. A ceyloni (mai Srí Lanka) kézműves teakészítés hagyományait mind a mai napig őrző családi vállalkozás különleges, selyemtokokban kapható fajtáról itt olvashattok részletesebben. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Soc-dobozkák

Costa logo

welove-coffee.png

FB

Costa hun logo

welove-coffee.png

süti beállítások módosítása