Mokkamuffin
2

Mostani receptünkben a jemeni Mokka városáról elnevezett ital kerül terítékre, ami az arab területeken eredendően erős kávét jelent, manapság azonban csokoládé- vagy kávéaromával késülő forró italok, vagy mint látni fogjuk, édességek ízesítésének jelölésére használjuk.

trt_1.jpg

Előkészítés kb. 20 perc

Elkészítés kb. 25 perc

12 közepes muffinhoz

Hozzávalók

Olvasztott vaj a forma kikenéséhez

3 deciliter tej

1 csésze presszó kávé

40 dkg liszt

1 tasak sütőpor

4 evőkanál kakaópor

10 dkg barnacukor

2 tojás

15 dkg olvasztott vaj

1,2 dl tejszín

kakaópor a szóráshoz

Miközben a sütőt 210 fokra előmelegítjük egy 12 részes muffinformát kikenünk olvasztott vajjal. A tejbe belekeverjük a presszónkat. A lisztet, a sütőport és a kakaóport egy tálba szitáljuk, majd belekeverjük a cukrot. Az egész közepébe kialakítunk egy mélyesdést. A tejeskávét, a kissé felvert tojásokat, illetve a vajat a mélyedésbe tesszük, majd a tészta alapanyagait addig kevergetjük, míg össze nem áll. Nem baj, ha maradnak benne csomók.

A masszát a formákba kanalazzuk, egy mélyedést csak a háromnegyedéig töltsünk meg! A sütőben körülbelül 20 percig sütjük, a tésztánk akkor jó, ha a muffin közepébe szúrt fogpiszkálót anélkül tudjuk kihúzni, hogy a tészta ráragadna. A muffinokat 5 percig pihentetjük, majd a formából kivéve, hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük, a muffinok tetejére kanalazunk belőle, majd meghintjük kakaóporral őket.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wobe · http://wobe.blog.hu 2013.02.10. 17:43:16

téves!
a tökéletes muffinhoz nem kell se tojás, se semmilyen tejtermék!
az általatok ajánlott kávés muffint az alábbi recept alapján érdemes elkészíteni, a folyadék legyen kávé, és jól illik bele egy kis fehércsoki is + a videó végén látható cukormázat kávéval is lehet csinálni!
youtu.be/J_qiYURwP3Q

;) w

costahungary 2013.02.11. 11:48:12

@wobe: Kedves wobe! Köszönjük a komentet és a video linket is, alapvetően a recepttel nem "a tökéletes" muffin címet szeretnénk elhódítani, hanem egy gyors és egyszerű receptet kínáltunk a kávés megoldások kedvelőinek. Süteményeknek és ételeknek is számtalan megoldása van, ezért érdemes több receptet is letesztelni, míg megtaláljuk a nekünk megfelelőt. üdv: Costa Hungary csapata

Soc-dobozkák

Costa logo

welove-coffee.png

FB

Costa hun logo

welove-coffee.png

süti beállítások módosítása