10
Mostani receptünkben a jemeni Mokka városáról elnevezett ital kerül terítékre, ami az arab területeken eredendően erős kávét jelent, manapság azonban csokoládé- vagy kávéaromával késülő forró italok, vagy mint látni fogjuk, édességek ízesítésének jelölésére használjuk.
Előkészítés kb. 20 perc
Elkészítés kb. 25 perc
12 közepes muffinhoz
Hozzávalók
Olvasztott vaj a forma kikenéséhez
3 deciliter tej
1 csésze presszó kávé
40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
4 evőkanál kakaópor
10 dkg barnacukor
2 tojás
15 dkg olvasztott vaj
1,2 dl tejszín
kakaópor a szóráshoz
Miközben a sütőt 210 fokra előmelegítjük egy 12 részes muffinformát kikenünk olvasztott vajjal. A tejbe belekeverjük a presszónkat. A lisztet, a sütőport és a kakaóport egy tálba szitáljuk, majd belekeverjük a cukrot. Az egész közepébe kialakítunk egy mélyesdést. A tejeskávét, a kissé felvert tojásokat, illetve a vajat a mélyedésbe tesszük, majd a tészta alapanyagait addig kevergetjük, míg össze nem áll. Nem baj, ha maradnak benne csomók.
A masszát a formákba kanalazzuk, egy mélyedést csak a háromnegyedéig töltsünk meg! A sütőben körülbelül 20 percig sütjük, a tésztánk akkor jó, ha a muffin közepébe szúrt fogpiszkálót anélkül tudjuk kihúzni, hogy a tészta ráragadna. A muffinokat 5 percig pihentetjük, majd a formából kivéve, hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, a muffinok tetejére kanalazunk belőle, majd meghintjük kakaóporral őket.
wobe · http://wobe.blog.hu 2013.02.10. 17:43:16
a tökéletes muffinhoz nem kell se tojás, se semmilyen tejtermék!
az általatok ajánlott kávés muffint az alábbi recept alapján érdemes elkészíteni, a folyadék legyen kávé, és jól illik bele egy kis fehércsoki is + a videó végén látható cukormázat kávéval is lehet csinálni!
youtu.be/J_qiYURwP3Q
;) w
costahungary 2013.02.11. 11:48:12