21
Idén a nagyközönség számára is nyitott versenyen keresi a Costa baristái közül a legjobb kézműves kávékészítőt július 23-án, kedden, 13 órától az Eiffel-téren. A hazai döntőben az előválogatók legjobb nyolc résztvevője mérkőzik meg egymással, a mezőnyben a nyílt országos bajnokságot is megjárt veteránokon át a fiatal, a cégnél új, ám a kávé iránt elkötelezett baristáig bezárólag találhatunk indulókat. A blog mostani anyagában röviden róluk és szakmáról vallott nézeteikről olvashattok.
Akócs Levente
Levente a mezőny igazi veteránja, az idei országos barista bajnokságot a 7-ik helyen zárta, de részt vett a tavalyi házi bajnokságon is. A fiatal barista maestro négy éve dolgozik a Costánál, jelenleg a Köki Terminálbeli kávézó üzletvezető-helyettese: „Vendéglátós tanulmányaim alatt ismerkedtem meg a barista mesterséggel. Célom minél magasabb kávéélményt nyújtani vendégeimnek, ez motivál napról napra. Ez nem csak munka számomra, hanem egyben egy olyan hobbi, amiben kiélhetem a kreativitásom. A versenyre azért jelentkeztem, egyrészt az elmúlt évek fejlődéséről visszajelzést kapjak, másrészt természetesen, hogy megmutathassam mennyire szenvedélyem ez a szakma.”.
Békefi Júlia
Júlia a Costa Westendben lévő kávézójának munkatársa, immár második éve. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Politika szakát is megjárt, 22 éves, fiatal induló kora ne tévesszen meg senkit, hiszen üzletvezető-helyettesként bőven volt lehetősége belerázódni a kávékészítés rejtelmeibe: „Bár most végeztem a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Politika szakán, szenvedélyem mégis a kávézás, és az italok professzionális elkészítése maradt. Munkám során mindig a maximumot próbálom nyújtani, célom, hogy üzletünk vendégei mindig a legtökéletesebb kiszolgálásban részesüljenek. Baristaként lehetek kreatív, mindig tanulhatok valami újat, olyan munka, amiben önmagam lehetek, felszabadít.”.
Czuprák Diána
Diána a mezőny kakukktojása, még csak három hónapja csatlakozott a stábhoz, de egyből felelőséggel teli munkakörben teszi magát próbára, a nemrég nyílt nyíregyházi kávézót vezeti: „Számomra a sikernek 2 tényezője van: szeretni amit csinálok és alkotni valamit, ami büszkeséggel tölt el. Sikeresnek lenni pedig az, amikor ez a kettő a hétköznapjaim része.”.
Magosi Judit
Judit 2012 óta dolgozik a Costánál, jelenleg a budaörsi kávézó üzletvezetője: „A kávé iránti szeretetemet és elhivatottságomat az alábbi módon jellemzem: Costa sugárecset, mely festi szenvedélyem.”.
Nemcsok Rebeka
Rebeka lassanként másfél éve dolgozik a cégnél, kicsivel több, mint fél éve a Costa Allee csapatát erősíti: „Már 8 hónapja vagyok az Allee csapatának a tagja, aminél jobb dolog -bizton állíthatom - még nem történt velem. Egy szeretetteljes, nagy családban érzem magam, ahonnan erőt meríthetek és inspirációt kapok. Minden nap tanulhatok valamit, ami segít teljesebbé és jobbá tenni a szakmai tudásomat. Úgy érzem, ezen a helyen megtaláltam önmagam. Ezt az élményt próbálom átadni minden vendégünknek is, hogy minden alkalommal érezhessék, mennyire jó a Costa-családba tartozni.”.
Salamon Anikó
Anikó szintén az Allee-beli csapatot erősíti, baristaként több, mint egy éve dolgozik a Costánál: A Costa Alleeban dolgozom, úgy érzem itt nagyon sokat fejelődtem, mind szakmailag, mind emberileg. Fontosnak tartom, hogy a hozzánk betérő emberek a tőlem telhető legmegfelelőbb kávé élményt kapják, hogy tökéleteset alkothassak számukra. Baristaként kiélhetem a kreativitásomat, és minden egyes általam készített italba picit a szívemet is beleteszem – „...Ha Neked jó, jó nekem...".
Schubert Szabolcs
Szabolcs 2012 novembere óta dolgozik baristaként a Costánál, jelenleg a budaörsi csapatot erősíti: „Célom, hogy a kávékészítési tudásomat művészi szintre emeljem. Azért jelentkeztem a Barista of the Year-re, hogy megtudjam a jelenlegi tudásom mire elég a magyar Costa Coffee munkatársai körében.”.
Veréb Anita
Anita 2012 óta dolgozik a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéri Costa csapatában: „Első perctől fogva számomra a Costa nem csak munkahelyemmé, hanem az életem egy olyan részévé is vált, ahol végre kiélhetem a kávékészítés iránti szenvedélyemet! Nap, mint nap egyre jobban élvezem minden egyes kávéital elkészítését, és emellett igyekszem egyre mélyebben elmerülni és fejleszteni tudásom a kávé világában.”.
A rendezvény eseményei időrendben:
Időpont |
Esemény |
13.00 |
Megnyitó |
13.05 |
.A verseny kezdete |
15.00 |
Szünet |
15.30 |
A kreatív italok bemutatása |
18.00 |
Eredményhirdetés |